Verdens navle: København

Google Trends: copenhagenI går var USAs afgående udenrigsminister, Condoleezza Rice, på høflighedsvisit i Danmark. Det betød, at ordet “copenhagen” ifølge Google Trends for en stund var det næstmest søgte ord på Google i USA, kun overgået af Bettie Page, der fik et hjerteanfald. Desuden var “copenhagen denmark” nummer 9, “copenhagen capital” 17 og “capital of denmark” 54.

Der var altså temmelig mange, der ville vide noget om København i går, men hvilke søgeresultater fik de, og hvilke sider valgte de at se?

Googles søgeresultater afhænger meget af, hvor man befinder sig, så søgningen “copenhagen” giver forskellige resultater i Danmark og USA.

Når man søger her fra Danmark, er visitcopenhagen.dk første søgeresultat, men det er næppe tilfældet i USA. Forhåbentlig er visitcopenhagen.com højt på listen, men mon ikke Wikipedias engelsksprogede side om København fik temmelig mange hit.

Den engelsksprogede side om København på Wikipedia har ifølge Wikipedia article traffic statistics omkring 2.000 hit om dagen, eller 64.185 i november måned, så den betyder noget. Man kan endnu ikke se, hvor mange hit den havde i går.

Siden er faktisk rigtig god, så tak til dem, der vedligeholder den.

Jeg har dog lidt svært ved at forstå, at Copenhagen Fashion Week får så megen omtale, mens den traditionsrige Jazz-festival kun får et kort afsnit. Så måske bør arrangørerne af den (og andre?) københavnerbegivenheder komme på banen. Alle kan jo redigere Wikipedia.

Se også: Her er de mest læste sider i Wikipedia.

5 thoughts on “Verdens navle: København

  1. Hej,

    Nu er det heldigvis sådan at jeg studerer i USA pt., så jeg har lige taget det her screenshot af hvordan Google ser ud når man søger på intet andet end “copenhagen”.

    Læg mærke til at snus-mærket “Copenhagen” også ligger ret godt på listen 🙂

    Google: Copenhagen

  2. Tak for det. Hvad skulle et verdensmedie som dSeneste gøre uden udsendte læsere.

    Altså:

    1 Google maps – kort over københavn
    2 Wikipedia
    3 visitcopenhagen.com

    (klik på forstørrelsesglasset over billedet for at se en mere læsevenlig udgave)

Skriv en kommentar